Prajtura cu nuca si caramel

Prajtura cu nuca si caramel

Rețeta de Alex
Porții

9

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Calorii

300

cal

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 5 oua

  • 5 linguri de zahar

  • 5 linguri de faina

  • 5 linguri de ulei

  • un preaf de copt

  • un preaf de sare

  • un plic zahar vanlat sau esenta de vanilie

  • putina nuca

  • Pentru crusta de caramel cu nuca
  • 150g zahar

  • 150g unt

  • 200g nuca taiata

  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

  • Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri.
  • Batem albusurile spuma cu un mixter impreuna cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie sau zaharul vanilat. In galbenusuri punem praful de copt impreuna cu uleiul .
  • Cu o spatula incorporam galbenusurile in albusuri adaugand treptat si faina. Amestecam cu spatula pentru a nu scoate aerul.. Si adaugam in tava tapetata cu hartire de copt. O punem la cuptorul prencalzit la 200 grade pentru 10 minute
  • Crusta se face usor. Punem zaharul la caramelizat. Nu amestecati pana nu se topeste tot zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si galbenusurile unul cate unul . Nuca o adaugam la final.
  • Dupa ce s-a racit blatul punem crusta de caramel si lasam la frigider pentru 2-3 ore si apoi o servim . Pofta buna 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*